wiki

AfvalWiki

 
Afvalmanagementplan

Afvalplan

Autobanden

Bedrijf (algemeen)

Cartridges

Computers

Containercontrole

Elektronica

EPS

Etensresten

Glas

Glaswol

Groenafval

Hout

Kantoormeubilair

Kunststof

Metaal-elektro

Metalen

Organisatie (algemeen)

Pallets

Papier

Piepschuim

Plastics

PolyEthyleen

Scheidingsplicht

Schroot

Steenachtig afval

Steenwol

Swill

Textiel

Verven en lakken

Ziekenhuis

Zorginstellingen

Preventie

Een intussen bekende preventiemaatregel is het dubbelzijdig kopieren en printen. Niet elk printer/kopiŽr is hier op ingesteld. Echter wordt steeds meer brieven verstuurd als pdf via e-mails. Een bekend voorbeeld is de blauwe envelop van de belastingdienst. Dit is onderdeel van het opkomende "papierloos kantoor". Het mogelijk maken van digitaal ondertekenen van formulieren en invulbare pdf-formulieren zijn enkele stappen. Naast het uitsparen van papier zijn de voordelen van een "papierloos kantoor" een betere traceerbaarheid van documenten en minder tijd voor handelingen (printen, in mappen doen etc.).

Hergebruik

Overbodig kantoormeubilair hoeft niet als afval te worden afgevoerd.

Recycling

Een nieuwe trend in het inzamelen van afval in kantoren is het verwijderen van de afvalbak bij het bureau. Medewerkers kunnen hun afval kwijt in afvalbakken in de pantry of koffiehoek. Deze afvalbakken zamelen gelijk GFT, kunststof en restafval in. Koffiebekers worden in speciale daarvoor bestemde inzamelbakken gedaan. In deze inzamlebakken woden de bekers gelijk gestapeld. Dit scheelt volume in de afvalbak, en dus kosten.

Afval kan apart worden ingfezameld. Vraag verschilende inzamelaars naar verschillende opties. Apart inzamelen van afval kan al snel de helft schelen.